PROFIL


Obiectul principal de activitate al societatii, conform cod CAEN 3511, il reprezinta producerea energiei electrice.

Societatea produce, furnizeaza si vinde energie electrica, produce, transporta si vinde energie termica (apa fierbinte, abur industrial), produce si vinde apa tratata (apa demineralizata si apa dedurizata).

Centrala electrica si de termoficare s-a gandit a fi construita pe platforma Combinatului Siderurgic Galati (in prezent societatea ARCELOR MITTAL) pentru a prelua excedentul de gaze reziduale (gaz de furnal) si pentru a fi sursa de siguranta pentru alimentarea cu energie electrica a Combinatului, putandu-se separa automat in caz de avarie a Sistemului Energetic National.

Centrala electrica si de termoficare Galati, cu o putere instalata de 375 MW, este destinata producerii si livrarii de energie electrica in Sistemul Energetic National, producerii si alimentarii cu energie termica a consumatorilor urbani si industriali din municipiul Galati.

Centrala s-a dezvoltat etapizat, incepand cu anul 1969 si pana in 1988, avand o putere instalata de 535 MW. In prezent centrala are o putere instalata de 375 MW, 160 MW (etapa I de dezvoltare) fiind dezafectati in 2011.

Centrala are in dotare 5 cazane de 420 t/h abur viu cu parametrii de 140 bar si 540 C. Un cazan este in conservare, iar celelalte patru cazane au fost modernizate cu arzatoare cu NOx redus si pot functiona in regim automat cu gaz metan, gaz furnal si pacura, finalizarea lucrarilor facandu-se in anul 2013. Cazanele in functiune respecta legislatia de mediu privind noxele.

De asemenea, centrala este dotata cu 4 turbine, 3 din ele cu puterea instalata de cate 105 MW si una cu puterea de 60 MW. Capacitatea de productie termica este de 752 Gcal/h. Echipamentele din centrala sunt de fabricatie rusa.

Centrala are montate instalatii de monitorizare si transmitere online a noxelor de la cosurile de fum nr. 2 si 3. Exista sistem integrat de monitorizare cantitativa si calitativa a apelor reziduale la cele 9 camine de canalizare din incinta centralei.

 

CET-Galati

LEGISLATIE - LICENTE

Prezenta lege stabileste cadrul de reglementare pentru desfasurarea activitatilor în sectorul energiei electrice si al energiei termice produse în cogenerare, în vederea utilizarii optime a resurselor primare de energie...
citeste mai departe »

CET-Galati

DECLARATIA PRIVITOARE LA MEDIU

Prin functionarea Sistemului de Management Integrat si continua imbunatatire a eficacitatii acestuia, urmarim sa realizam urmatoarele obiective generale...

citeste mai departe »

CET-Galati

ELIBERARI AVIZE

Serviciul Marketing elibereaza:
1. Avize referitoare la executia unei lucrari;
2. Avize de racordare;
3. Acord de furnizare a energiei termice.

citeste mai departe »